skip to Main Content

IMG_9077 (1)Det er nemlig aldrig for sent – lige meget hvilken fortid du har!

Jeg hedder Camilla Schou Andersen og er voksent barn af en alkoholiker. 

Jeg har igennem de sidste 18 år arbejdet intenst på at finde hjem til mig selv, og lever idag et liv som jeg for 10 år siden ikke troede var muligt. Derfor har jeg gjort det til min levevej, at hjælpe andre kvinder med mistrivsel i bagagen, til at gøre det samme.

For selvom du på mange måder har gjort dig fri af fortiden, kan du som mønsterbryder stadig leve dit liv igennem andre og har ofte mistet kontakten til dig selv. Men fordi din facade er intakt og andre anerkender dig for dit overskud, styrke og glæde, kan du føle dig fastholdt i ensomhed, knokleri og indre dramaer.

Kan du genkende det?

Så vil jeg virkelig gerne hjælpe dig med, at genskabe nærende og tillidsfulde relationer til dig selv og dine nærmeste.

Mød mig her i videoen, og få et indtryk af, om jeg er den rette til det.

 

 

Jeg er oprindeligt uddannet biolog og har en Ph.D grad i sundhedsvidenskab. Jeg er gift med Anders, som jeg har 3 dejlige drenge med – Bertram fra 2006, Simon fra 2010 og Buster fra 2015.

Jeg blev født i 1976 og boede med min far, mor og lillebror. Da jeg var 11 år, begyndte min mor at drikke og fortsatte med det, til hun døde af det 20 år senere.

At vokse op med en mor der drak, satte spor som dårligt selvværd, en følelse af altid at skulle tage ansvar for alting, og at hele mit liv var én stor kamp. Jeg var ikke i stand til at mærke min krop, følelser og behov og levede mit liv igennem andre.

Som 22-årig fik jeg en depression, der tvang mig til at se nærmere på mit liv. Og igennem de sidste 18 år har jeg arbejdet intenst med at forstå og acceptere min historie, så den ikke længere har magt over mig.

Jeg har fundet essentielle og værdifulde måder at komme igennem de mørke perioder på og til at bryde ud af mit dårlige selvværd.

Jeg har til tider stadig brug for at skrælle lag af modstand og uhensigtsmæssige overbevisninger af mig. Men fordi jeg nu er i så god kontakt med mig selv og min essens, ved jeg med det samme, hvad jeg har brug for.

Jeg har fundet min rette vej og jeg vil elske at hjælpe og inspirere dig til at finde din….

 

Mindet om min mor

I langt de fleste tilfælde har de mennesker, som bliver alkoholikere levet et ellers helt normalt liv. Desværre har de dog en sygdom, der bl.a. har gjort at de på nogle områder har mistet kontrollen over deres liv.

Cam og morSådan var min mor.

Udover at være alkoholiker var hun også et kærligt og omsorgsfuldt menneske som altid var klar til at hjælpe og som altid troede på det gode i fremtiden. Hun sagde altid: “Solen skinner altid et sted” og jeg er sikker på, at hun mente det!

Hun havde gå-på-mod og var ikke bange for at kaste sig ud i nye projekter. Hun var en dedikeret mor, hustru, søster, datter, moster og ville også have været en fantastisk bedstemor, hvis hun havde nået at møde sine børnebørn. Ingen var hverken for små eller for store til min mor. Hun interesserede sig oprigtigt for folk og ønskede det bedste for alle.

Desværre glemte hun ofte at tage vare på sig selv. Hun ofrede det meste af sin energi på alle andre og visnede langsomt i takt med, at hendes energi blev brugt op. Hun undte ikke sig selv ro, da hun først mistede sin elskede far og efterfølgende sit firma, som hun havde kæmpet hårdt for.

Hun fandt lindring i alkoholen. Den fik hende til at glemme, og til at lukke ned for smerten.

Jeg har været vred – meget vred – på min mor over de konsekvenser, som hendes alkoholmisbrug medførte. Men i dag ved jeg, at hun altid gjorde det bedste hun formåede, med de ressourcer hun havde. Hun ønskede aldrig at gøre nogen ondt, og da hun kort inden sin død erkendte hvor meget smerte hendes valg havde bragt for hendes nærmeste, var det nærmest ubærligt for hende.

Men hun lærte mig en dyrebar lektie:

”Jeg har altid ansvaret for at passe så godt på mig selv som muligt

– jeg er nemlig den eneste, der virkelig ved hvordan”.

Back To Top